Tájékoztatás a nyári szünidei ingyenes gyermekétkeztetésről


A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény rendelkezése alapján a települési önkormányzat kötelezően ellátandó feladata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezés ingyenes biztosítása a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata ennek megfelelően a szülő, törvényes képviselő kérelmére a nyári szünetben, Nagyvenyimi Nefelejcs Óvodában jogviszonnyal rendelkező gyermekek esetében 2017. augusztus 1-től 2017. augusztus 31-ig, minden más 5 hónapos kortól 18 éves korig terjedő gyermek esetében 2017. július 4-től 2017. július 31-ig biztosítja a jogosultak számára a déli meleg főétkezést. 

Az étel biztosítására elvitel formájában kerül sor. Átvételének helyszíne:

  • 2017. július 4-től 2017. július 31-ig: Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda
  • 2017. augusztus 1-től 2017. augusztus 31-ig: Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata

Ezúton is felhívjuk azon ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre jogosult gyermekek szüleit és törvényes képviselőit, hogy a nyári szünidei gyermekétkeztetés biztosítását legkésőbb 2017. június 16-án 12.00 óráig az önkormányzat ügyfélszolgálatán bejelenteni szíveskedjenek.

Felhívjuk a szülők, törvényes képviselők figyelmét arra, hogy amennyiben gyermekük hátrányos helyzetének, vagy halmozottan hátrányos helyzetének megállapítását eddig még nem kérték, arra a Polgármesteri Hivatalban továbbra is lehetőségük van, ezáltal jogosulttá válhatnak többek között az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés igénybevételére is.

Tájékoztatjuk a szülőket és törvényes képviselőket, hogy az igényléshez szükséges nyilatkozat kitöltéséhez és benyújtásához a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai szükség esetén segítséget nyújtanak.

Kérjük az igénylőket, hogy a szünidei gyermekétkezés ideje alatt szíveskedjenek előre jelezni, ha az előzetes nyilatkozat ellenére valamely napon az étel elvitelének lehetőségével nem tudnak élni. Tájékoztatjuk a szülőket és törvényes képviselőket, hogy amennyiben a gyermek előre nem látható betegsége vagy egyéb ok akadályozza a részére biztosított étel elvitelét, a szülő, törvényes képviselő által megbízott személy azt a gyermek részére elviheti, ha erre nem kerül sor, az étel másik a szünidei gyermekétkeztetésre jogosult gyermek számára kerül átadásra.

Takácsné dr. Gécs Anita - jegyző2017 május 15 hétfő - 11:42:42 | kategória: Nagyvenyim - FELHÍVÁS - ÉRTESÍTÉS | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Archívum