Községi ünnepségNagyvenyim Nagyközség Önkormányzata
valamint a
Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola
meghívja Önt és kedves családját
2017. március 14-én 15 órára 
MÁRCIUS 15-e
tiszteletére rendezett
KÖZSÉGI ÜNNEPSÉGRE 
az iskola tornatermébe. 
Ünnepi beszédet mond:
Tóthné Kolmankó Diána 
magyar szakos tanár
A műsor szereplői:
Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata valamint  

a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola

 

meghívja Önt és kedves családját

 

2017. március 14-én 1500 órára

 

MÁRCIUS 15-e

tiszteletére rendezett

 

KÖZSÉGI ÜNNEPSÉGRE

 

az iskola tornatermébe.

 

Ünnepi beszédet mond:

Tóthné Kolmankó Diána

magyar szakos tanár

 

A műsor szereplői:

Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai2017 március 09 csütörtök - 10:04:30 | kategória: Nagyvenyim - kultúra | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


A megyében élőknek állít ki hatósági bizonyítványt a járási hivatal


Sajtóközlemény

A megyében élőknek állít ki hatósági bizonyítványt a járási hivatal

A korábbi gyakorlattól eltérően megváltoztak a taj-kártya, EU-kártya, valamint a családok otthonteremtési kedvezményének, illetve otthonteremtési kamattámogatás (csok) igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány kiállítására vonatkozó illetékességi szabályok.

2017. január 1-jétől kizárólag Fejér megye területén lakóhellyel rendelkezők kérhetik a fenti dokumentumok kiállítását a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztályától személyesen, postai úton vagy a kormányablakokon keresztül.
(Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály)

Üdvözlettel:
Szakonyi Balázs
kommunikációs referens
Fejér Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet2017 március 13 hétfő - 16:09:34 | kategória: Nagyvenyim - FELHÍVÁS - ÉRTESÍTÉS | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


HAJRÁ NAGYVENYIM!


Szurkoljunk együtt, hajrá Nagyvenyim!
2017 március 11 szombat - 08:16:09 | kategória: Nagyvenyim - sport | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Jótékonysági online árverés Simon Attila és családja javáraSimon Attila /Fotó: Zsedrovits Enikő

Baracson a nagy tiszteletnek örvendő Simon család feje, a 43 éves Attila 2 éve súlyos rákkal küzd. A 4 gyermekes családnak nagy szüksége van a támogatásra, mert a kezelésekre Budapestre kell járni, ami sokba kerül. Attila a vasműben esztergályos, de sajnos így nem tud dolgozni. Mind a 4 gyermeke iskolába jár még. Az anyuka szociális munkásként dolgozik. Szerény, becsületes, dolgos emberek, akik megérdemlik, hogy  segítsünk nekik. Aranyos Sándor egy véletlen esemény során szerzett tudomást Attila betegségéről és a család helyzetéről. Ekkor jutott arra a döntésre, hogy árverésre bocsájtja Baracs Község honlapján az egyik egyedi Tőrös botját, ezzel segítve a családon.

Az árverésre felkínált alkotás kikiáltási ára 200.000 forint, mely töredéke az értékének. Az, aki erre a nemes célra áldoz, olyan botot kap, amely praktikus, szép, egyedi és értékes. A készítő a szerencsés vásárló monogramját egy réztáblácskára vésve felerősíti a botra, ezzel még egyedibbé téve az amúgy is különleges darabot. Aranyos Sándor fegyverkészítő és egyben a nagylelkű felajánló a faragástól az ötvösmunkáig mindent saját kezűleg készített. Európában már csak egyedül Ő készít ilyen tőrös botokat. A bot illesztett pengével készült, ami az Ő saját találmánya. Az árverésre bocsátott „Túrabot” 1250 mm hosszú, benne 200 mm hosszú és 2 mm vastag borotvaéles kés, melynek nyele sasfej alakú, anyaga pedig diófa. A markolat két oldala tölgyfalevéllel és makkal díszített. A bot végében 10 mm átmérőjű és 20 mm hosszú tüske van elrejtve egy réztokban, amely egyetlen mozdulattal lehúzható. (Síkosban nagyon hasznos támasz.)

A tőrös bot kikiáltási ára 200.000 Ft volt.

Licitlépcső 10.000 Ft.

Licitálni 2017. február 10-től lehet a baracs.hu oldalon, és 2017.03.31. 12 óráig tart!

A bot átadása ünnepélyes keretek között a licit lezárását követő 8 napban történik.

Licitálni email-ben lehet a licit@baracs.hu email címen az összeg és a név megadásával.

(A további részletek a liciteljárás szabályai című dokumentumban)

A licit aktuális állását a baracs.hu oldalon lehet követni.

A liciteljárástól függetlenül bármilyen összegű adomány az alapítvány Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet Baracsi kirendeltségénél vezetett 70600061-11070258 számú számlaszámára befizethető. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Simon Attila támogatása”.

Bálint Mihály - A „Baracsért” Közalapítvány kuratóriumának elnöke2017 március 10 péntek - 18:30:31 | kategória: Nagyvenyim - FELHÍVÁS - ÉRTESÍTÉS | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Látogatási tilalom feloldásaFejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében 2017. március 9-ével kezdődően megszűnik a 2017. január 19-től elrendelt kórházi látogatási tilalom.


Fejér Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye:
influenza_sajtokozlemeny_20170308.pdf  2017 március 09 csütörtök - 05:47:11 | kategória: Nagyvenyim - egészségügy | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Minden kedves hölgy olvasónknak
2017 március 08 szerda - 08:00:54 | kategória: Nagyvenyim - kultúra | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Hirdetmény az általános iskolai beiratkozásról


Értesítem az érintett szülőket, törvényes képviselőket (a továbbiakban együtt: szülők), hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:

2017. április 20-án (csütörtökön) 8 órától 19 óráig,
2017. április 21-én (pénteken) 8 órától 19 óráig.

Helye: Kossuth Lajos Általános Iskola Nagyvenyim, Fő u. 16.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 45. § (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.

A tankötelessé váló, azaz a 2011. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles beíratni a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 21. § (1) bekezdése értelmében a tankötelezettség megkezdésének feltétele a gyermek iskolába lépéséhez szükséges fejlettségének megléte, annak igazolása. Az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget az óvoda igazolja.

Az Nkt. 50. § (6) bekezdése alapján az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik. A kötelező felvételt biztosító iskolák felvételi és a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény működési körzeteit a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala, mint megyeszékhely szerinti járási hivatal, a Fejér Megyei Kormányhivatal honlapján nyilvánosságra hozta, erről értesítette az illetékességi területén lévő valamennyi általános iskola igazgatóját, a települési önkormányzatokat.

A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt a Rendeletben foglalt eljárásrend szerint.

A jelentkezés elutasítása esetén a szülő jogszabálysértésre vagy érdeksérelemre hivatkozással nyújthat be fellebbezési kérelmet a kézhezvételtől számított 15 napon belül. Az eljárást megindító kérelmet az elutasító döntést hozó iskolához kell benyújtani a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatójának címezve. A fenntartó a benyújtott kérelmet a beérkezéstől számított 21 napon belül köteles elbírálni.

A fenti rendelkezések szerinti körzetmeghatározás nem érinti a szülő szabad iskolaválasztáshoz való jogát.

Amennyiben a választott iskola a gyermek felvételét elutasító döntést hoz (a fellebbezést követően is), a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

Kérem a kedves szülőket, hogy a jelzett napokon tegyenek eleget gyermekük általános iskolai beíratási kötelezettségüknek.2017 március 07 kedd - 10:08:15 | kategória: Nagyvenyim - oktatás | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Oldal:  [1] 2 3 ... 109 110 111

Archívum

Országos tűzgyújtási tilalom admin @ (márc 07 : 07:15) (Nagyvenyim - FELHÍVÁS - ÉRTESÍTÉS)
Március havi fogászati ügyeletek admin @ (márc 07 : 07:06) (Nagyvenyim - egészségügy)
Nőnapi zenés est Hevesi Tamással admin @ (márc 03 : 11:19) (Nagyvenyim - kultúra)