Újra Suligála-Véndiáktalálkozó!Újra Suligála-Véndiáktalálkozó!
 
2014. április 25.16.00 óra
 

Töltse velünk ezt a délutánt,
hívja meg, szóljon volt osztálytársainak is! 
Suligála-Véndiáktalálkozó a facebook oldalunkon  2014 április 07 hétfő - 07:06:44 | kategória: Nagyvenyim - oktatás | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Anyák napi tavaszköszöntő zenés- irodalmi műsorHívja meg ismerőseit, barátait is!

 Anyák napi tavaszköszöntő zenés- irodalmi műsor a facebookon2014 április 07 hétfő - 07:00:32 | kategória: Nagyvenyim - kultúra | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Kossuth Lajos Általános Iskola közleménye2014 április 17 csütörtök - 20:32:32 | kategória: Nagyvenyim - oktatás | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Pollenhelyzet Fejér megyében


2014-ben is működik a pollencsapda a Fejér Megyei Szent György Kórház II. számú Rendelőintézetének tetején. Az állomáson 60 km sugarú körben 32 növény és gomba légköri pollen-, ill. spóra-koncentrációját monitorozzák. A csapda a szezon végéig, előre láthatóan október 15-ig működik majd, a méréseket heti rendszerességgel értékeli az Országos Környezetegészségügyi Intézet (továbbiakban: OKI). 

Idén szokatlanul korán indult a tavaszi pollenszezon, a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása már január elején elkezdődött. A szezon kezdetét elsősorban a megelőző téli időjárás és az aktuális hőmérséklet határozza meg. A tavasszal virágzó fáknak szükségük van a téli fagyra. Ha ez elmarad, virágzásuk a magasabb hőmérséklet hatására hamarabb elindul, de pollenszórásuk visszafogottabb lesz. Az OKI megfigyelései szerint ez a jelenség egyre gyakoribb, ami összefügg a globális felmelegedéssel.
Leggyakoribb tavaszi allergének: mogyoró, éger, nyír, kőris, fűz, platán.Leggyakoribb nyári allergének: pázsitfűfélék, üröm, parlagfű, lórom, útifű és a libatopfélék.

A 14. hét adatai alapján a nyírfapollen mennyisége a magas – nagyon magas tartományban alakult, a hidegfront miatt a pollenkoncentráció a következő hétre mérséklődött. A hét elején kezdett virágozni a platán, melynek pollenkoncentrációja elérte a magas szintet. Megkezdődött a tölgy virágzása is.A fűz, a kőris valamint a citrus- és tiszafafélék virágporának mennyisége az alacsony-közepes mennyiségben volt jelen. Fejér megyében a tölgy, a dió és a platán pollenkoncentrációja emelkedő tendenciát mutat. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony volt. 

Az újabb hidegfront várhatóan átmenetileg ismét csökkenti a pollenkoncentrációt. Elsősorban a platán, illetve helyenként még a nyír, a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen tüneteket okozó A juhar, a nyárfa, a gyertyán, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is előfordulhat még a levegőben.

A sokféle allergén együttes jelenléte és a magas koncentráció értékek miatt ezen időszak megterhelő lehet az allergiás betegek számára. Aki valamely tavaszi fa virágporára érzékeny, készüljön fel a tavaszi csúcsidőszakra, és ha szükséges, kérjen tanácsot kezelőorvosától.Az OKI az idén is elindítja az allergiások számára az úgynevezett Pollen Napló szolgáltatást. A Pollendiary címen elérhető weblapon egy gyors regisztrációt követően az allergiások személyre szabott, hasznos információhoz juthatnak tüneteik és a pollenkoncentráció összefüggéséről.

Az eredményeket a mindenki számára hozzáférhető www.oki.wesper.hu internetes oldalon teszi közzé heti rendszerességgel az OKI.

A helyi pollenhelyzetről a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének honlapján, az efrira1.antsz.hu/fejer honlapon is tájékozódhat.

Készítette:
Fejér Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve


2014 április 16 szerda - 09:30:17 | kategória: Nagyvenyim - hírek | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


„Az egészségesebb lakosságért”


Tájékoztatjuk, hogy a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros Egészségfejlesztési Iroda szervezésében

2014. április 19-én (szombaton) 9-13 óráig
ÉLETMÓDNAPOT tart
Helyszín: Művelődési Ház Nagyvenyim Fő út 16.

Program:
  • Dr. Máté Ágnes: 10 gondolat, hogyan kerüljük el a kórházat
  • Gál Attila: Kineziológia szerepe a srtesszkezelésben
  • Zászlós Ildikó: DO-IN önmasszázs, gyakorlati bemutató
  • Beszélgetés az előadókkal
A művelődési ház előterében ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterin, és testzsír mérés, tanácsadás.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Tel: 25/506-220


2014 április 13 vasárnap - 17:49:57 | kategória: Nagyvenyim - egészségügy | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Nagyvenyimre érkezik a Paksi Atomerőmű interaktív tájékoztató kamionja!


Hogyan működik az atomenergia? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű? Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk?Ezekre és még további izgalmas kérdésre is választ kaphat, ha meglátogatja a Paksi Atomerőmű interaktív kiállítását. Az MVM Csoport, a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionjában személyesen is kipróbálhatja, hogyan nőne a villamos energia ára és a környezetterhelés, ha csökkentené a legolcsóbb és legtisztább áramot előállító atomerőmű teljesítményét. Megtudhatja, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik a paksi erőmű, s tájékozódhat az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről.

Időpont:
2014. április 15. 

Nyitva tartás:
8-12 és 13-17-ig

Helyszín:
Nagyvenyim, Fő út 16. iskolaudvar

Szimulátorunkon Ön is irányíthatja az atomerőművet, láthatja, hogyan drágulna az áram és hogyan nőne Magyarország károsanyag-kibocsátása, ha nem lenne atomerőmű;Megnézheti filmünket az atomerőmű működéséről és az atomenergiáról; Interaktív kiállításunkon megismerkedhet a világ összes atomerőművével, a közel három évtizede biztonságosan működő Paksi Atomerőmű történetével és jövőjével, a magyar villamosenergia-hálózattal, Paks és környezete élővilágéval; Tekerjen egy kört áramfejlesztő kerékpárunkkal, és megtudhatja, mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermelje egy fél órás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát; Végül, de nem utolsósorban most minden kérdésére őszinte választ kaphat az atomerőmű szakembereitől.

Csoportos jelentkezés, érdeklődés: Papp Ildikó: +36 30 834-7468, 06-1-3292763, e-mail: kamion@mahirkiall.hu2014 április 10 csütörtök - 14:17:49 | kategória: Nagyvenyim - FELHÍVÁS - ÉRTESÍTÉS | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Versünnep


„Ím a költészet szent napján
versek fája ad hűs árnyat.
Küzdelemben a megfáradt,
szomjas lelkek rátalálnak...”
Szuhanics Albert


A Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata
és a Nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub
versünnepet rendez

A KÖLTÉSZET NAPJA
alkalmából

2014. április 11-én pénteken 14 órától
melyre tisztelettel meghívjuk.

Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár, Nagyvenyim Fő út 16.2014 április 03 csütörtök - 14:33:22 | kategória: Nagyvenyim - kultúra | |     Nyomtatóbarát változat    
Megosztás:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

bullet2


Oldal:  [1] 2 3 ... 73 74 75

Archívum

Húsvéti játszóház admin @ (ápr 03 : 14:15) (Nagyvenyim - kultúra)
PARK TAKARÍTÁS AZ ARBORÉTUMBAN admin @ (ápr 02 : 11:12) (Nagyvenyim - FELHÍVÁS - ÉRTESÍTÉS)
Kossuth Lajos Általános Iskola közleménye admin @ (ápr 01 : 08:47) (Nagyvenyim - oktatás)